top of page

Λ. Βασιλειάδης: Υπογραφή σύμβασης και έναρξη υλοποίησης έργων για το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας ύψους 2,5 εκ. ευρώ



Επέκταση ΜΕΘ Ν.Μ. Γιαννιτσών & Ανακαίνιση χειρουργείων Ν.Μ. Έδεσσας


Υπεγράφη σήμερα η Σύμβαση μεταξύ της Διοίκησης της 3 ης ΥΠΕ και του Αναδόχου και ξεκινά η υλοποίηση του έργου για την Αναδιαμόρφωση – Επέκταση με προσθήκη 5 νέων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Ν.Μ. Γιαννιτσών καθώς και της Ανακαίνισης χειρουργείων του 2ου ορόφου της Ν.Μ. Έδεσσας. Η Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας με συνολικό προϋπολογισμό €2.500.000,48. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.



Υπενθυμίζεται πως πέραν αυτού μέχρι τώρα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την Ανακαίνιση του χώρου Τ.Ε.Π. στη Ν.Μ. Γιαννιτσών, ύψους 1.126.234 ευρώ και η Αναδιαμόρφωση των Τ.Ε.Π. της Μονάδας της Έδεσσας, ύψους 872.351 ευρώ. Ακόμη, αναμένεται η εκκίνηση των έργων για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανακαίνιση των χειρουργείων της Ν.Μ. Γιαννιτσών, ύψους 1,5 εκ ευρώ, και η «γέφυρα» για το ενταγμένο ως έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση των Νοσοκομείων ύψους 6.194.327 ευρώ.


Όπως ανέφερε και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, συνολικά 12 εκ. και πάνω αξιοποιούνται για την συνολική αναβάθμιση των υποδομών του Γ.Ν. Πέλλας για την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Επιπλέον, με την ένταξη των νοσοκομείων στις άγονες περιοχές τύπου Α, δημιουργούνται ελκυστικά κίνητρα για τους γιατρούς με αποτέλεσμα να υπάρξει μια συνολική ενδυνάμωση και σε ιατρικό προσωπικό που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.


Σχετικά με αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε:



«Η Κυβέρνηση έμπρακτα για άλλη μια φορά δείχνει ότι προσπαθεί να επιλύσει σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η υγεία αποτελούσε από την αρχή αυτής της θητείας απόλυτη προτεραιότητα και αυτό πλέον φαίνεται και μέσα από τις πράξεις. Συνεχίζω να παρακολουθώ τα ζητήματα αυτά και να επεμβαίνω όπου απαιτείται για την βέλτιστη και γρήγορη εφαρμογή. Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την 3 ης ΥΠΕ και την Διοίκηση του Γ.Ν. Πέλλας για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
xiotis.jpg
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
bottom of page