top of page

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Το «φαινόμενο Κατερίνα Ιγνατιάδου» και η ανθρώπινη πλευρά μιας γυναίκας που ξεχωρίζει για το ήθος και την δυναμικότητά της

Το φαινόμενο Κατερίνα Ιγνατιάδου

Το φαινόμενο Κατερίνα Ιγνατιάδου

Ο Δήμος Σκύδρας το 2014 εισήλθε σε μια νέα εποχή. Ήταν λίγους μήνες πριν από εκείνες τις Δημοτικές Εκλογές, όπου η Κατερίνα Ιγνατιάδου ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια Δήμαρχος Σκύδρας, μετά από πολλά χρόνια ενεργής ενασχόλησης με τα κοινά. Λίγους μήνες μετά, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Δήμου Σκύδρας αλλά και γενικότερα του Ν. Πέλλας.


Αυτή η «πρωτιά» δεν θα έλεγε τίποτα, αν δεν τη δικαίωνε η πορεία που ακολούθησε. Από την πρώτη στιγμή, απέδειξε ότι έχει το τσαγανό να διεκδικήσει για τον Δήμο της. Πρώτο της μέλημα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η επανεκλογή της από την πρώτη Κυριακή το 2019, θύμιζε «περίπατο». Ένας περίπατος όμως που ήρθε μετά από μια πενταετία με σκληρή δουλειά και επίμονη προσπάθεια, τόσο από την ίδια όσο και από τους συνεργάτες της.


Η δεύτερη θητεία της, την βρήκε ακόμα πιο ώριμη πολιτικά. Της δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσει σημαντικά έργα που εξασφάλισε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Δεν επαναπαύθηκε όμως. Οι επιτυχίες της διαδέχονται η μία την άλλη. Με προγραμματισμό και οργάνωση, με όραμα και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών.


Πολλοί θεωρούσαν πως οι εκλογές του περασμένου Οκτώβρη θα είναι για την Κατερίνα Ιγνατιάδου άλλος ένας «περίπατος». Δεν επιβεβαιώθηκαν απλά. Το 80% των πολιτών της Σκύδρας έδωσαν σαφή εντολή στην Κατερίνα Ιγνατιάδου να συνεχίσει το σημαντικό έργο της. Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης όμως, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής της προσπάθειας, που την καταξίωσε στην τοπική κοινωνία και την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή. Αν αναλύσουμε μέσα σε λίγες γραμμές το μυστικό της επιτυχίας της, θα τολμούσαμε να πούμε το εξής: Η Κατερίνα Ιγνατιάδου δεν εκλέχθηκε με μεγάλες υποσχέσεις, ούτε προσπάθησε να δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα για να δελεάσει τους ψηφοφόρους. Το μυστικό της, θα μπορούσε να είναι η επίμονη προσπάθεια της ίδιας και των συνεργατών της με τα απλά και καθημερινά. Σε αυτά θέλει να δώσει λύσεις, χωρίς να υστερεί και όταν πρόκειται για πιο μεγαλεπήβολα πλάνα για τον Δήμο Σκύδρας. Φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά, πως η επιτυχία περνά μέσα από την καθημερινότητα του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει άλματα.


Πέρα όμως από τον πολιτικό της ρόλο, η Δήμαρχος της Σκύδρας εδώ και μερικά χρόνια καλείται να διαδραματίσει έναν ακόμα ρόλο, ίσως τον σημαντικότερο της ζωής της, που δεν είναι άλλος από τον ρόλο της μανούλας. Πρόκειται για μια άξια γυναίκα, για μια αφοσιωμένη σύζυγο, για μια προστατευτική μάνα, που πολύ πριν γευτεί την ευτυχία της μητρότητας, ένιωθε παιδιά της όλα τα παιδιά του κόσμου. Έτσι είχε απαντήσει άλλωστε και στον πόλεμο λάσπης που είχε δεχτεί στο παρελθόν. Τόσο απλά και τόσο ανθρώπινα. Κι αν κάτι την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή, είναι το γεγονός ότι εργάζεται για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, για έναν κόσμο ιδανικό και όμορφο, όπου η αποδοχή και ο σεβασμός όλων των ανθρώπων είναι αυτονόητα και όχι απλά ζητούμενα.


Η Κατερίνα Ιγνατιάδου είναι μία από τις πολλές γυναίκες αυτού του κόσμου, που τιμούν αυτή τη σημαντική μέρα με τη στάση ζωής τους. Δεν εκλέγεται όλα αυτά τα χρόνια απλά ως μια γυναίκα, αλλά εκλέγεται ως άνθρωπος, ως ένας άνθρωπος που αγαπά τους άλλους ανθρώπους και η έμφυτη αυτή αγάπη την οδηγεί στο να παράξει έργο για τον τόπο που ζει και έχει διαχρονικά μέσα στην καρδιά της.


Χρόνια πολλά στην Κατερίνα της καρδιάς των Σκυδραίων!

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1045 (300 x 250 px) (8 x 10 cm) (1).png
1.png
xiotis.jpg
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
bottom of page